De mooiste bezienswaardigheden van Europa

De mooiste bezienswaardigheden van Europa

Europa is een werelddeel op het noordelijk halfrond. Naar het schijnt is Europa vernoemd naar de Fenicische prinses genaamd Europa uit de Griekse mythologie. Later kreeg Europa de betekenis van het vasteland van Griekenland. Belgie, Luxemburg, Bulgarije, Cyprus, Malta, Roemenie, Oostenrijk en Polen zijn een kleine greep uit de Europese landen. In onderstaand artikel wordt ingegaan op de mooiste bezienswaardigheden van Europa. Met onderstaand artikel doe je weer nieuwe ideeen op voor toekomstige vakantieplannen.

Natuurlijke Bezienswaardigheden

Er zijn een aantal bezienswaardigheden die je echt gezien moet hebben vanwege het culturele aspect, of om dat het gewoon mooi is. Bezienswaardigheden die het drukst bezocht zijn, zijn door de mens gemaakt. Maar de natuur kan nog veel mooiere dingen laten zien. Houd je van natuur? Onderstaand worden vier plekken benoemd die adembenemend zijn om te zien en die je eigenlijk niet mag missen.

Seljalandsfoss, IJsland: In IJsland vind je de mooiste watervallen van Europa. De Seljallandsfoss in IJsland is een mooie groene hoge waterval. Als je van watervallen houdt moet je deze echt eens bezoeken. Niet voor niets wordt deze 60 meter hoge waterval afgebeeld op ansichtkaarten of reisboeken

Preikestolen, Noorwegen: Je hebt vast weleens eerder gehoord dat Noorwegen een prachtig land is. Wil je kunnen genieten van het mooiste uitzicht van Europa? Maak dan een stedentrip Stavanger van 30 Kilometer. Vanaf de Preikestolen kijk je uit over het Lysefjord terwijl je op een bijna kaarsrechte rotswand staat van ruim 600 meter. Er zijn jaarlijks meer dan 150.000 toeristen die deze vier kilometer lange tocht willen maken voor dit fenomene uitzicht.

Onderstaand een informatie filmpje over Preikestolen, een van de meest bijzondere kliffen in Noorwegen.

Lake District, Engeland: Een van de mooiste en veelzijdige natuurgebieden is het Lake District in Engeland. Het heeft prachtige berglandschappen, mystieke mistgronden en groene valleien. Het is er zo mooi dat je bijna kunt spreken van een natuurwonder.

Ben Bulben, Ierland : Als je van rotsen houdt ben je hier op het juiste adres. De Ben Bulben is een grote groene rots. Deze diepgroene rots wordt ook wel de tafelberg genoemd.

Ierland staat bekend om de mooiste kustlijnen ter wereld.

Culturele bezienswaardigheden

Behalve mooie natuurgebieden zijn er op cultureel vlak ook een aantal mooie bouwwerken te spotten in Europa die je gezien moet hebben.

  • Eiffeltoren, Parijs Frankrijk: De Eiffeltoren kent natuurlijk iedereen, maar niet iedereen heeft het ook van dichtbij bekeken. De eiffeltoren is een van de meest bekende bouwwerken van Europa. Het is niet alleen een prachtig bouwwerk maar je hebt ook nog eens een prachtig uitzicht over de stad.
  • Sint-Pietersbasiliek: Een van de grootste kerkgebouwen ter wereld kun je vinden in Vaticaanstad. Deze kerk heeft een bijzonder mooie koepel.
  • Tower of London: In het Verenigd Koninkrijk is er een Historisch Kasteel te bewonderen. Het kasteel bevindt zich op de noordelijke oever van de Theems in het centrum van London.
  • Hagia Sophia: De Hagia Sophia bevindt zich in Istanboel, Turkije het is een prachtig museum wat voort is gekomen uit een voormalig moskee. Het is een bijzonder mooi gebouw wat in het oude stadscentrum ligt van Istanboel.

Kortom Europa heeft tal van mooie bezienswaardigheden die je echt een keer gezien moet hebben. Er is voor ieder wat wils. Zowel op cultureel vlak als op natuurgebied heeft Europa veel te bieden. Voor meer mooie bezienswaardigheden neem je een kijkje hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *