Engeland uit Europa, welke punten gaan veranderen?

Engeland uit Europa, welke punten gaan veranderen?

Engeland is de tweede grootste economie in de Europese Unie, tevens de vijfde grootste in de wereld. De Britain Exit (Brexit) is misschien een van de zaken die de hele Europese gemeenschap in rep en roer heeft weten te brengen. De Britten stemden op 23 juni voor het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU.

Echter moet concreet worden aangegeven dat het niet duidelijk is wanneer de Britten uit de de EU  stappen. Volgens experts bestaat de mogelijkheid er tot zeker 2018 niet. Dit vanwege al de onderhandelingen die moeten worden gepleegd tussen de Britten en de EU. Zie het als een scheiding tussen twee partners. De Britten zullen nu moeten onderhandelen voor hun aandeel in de Unie.

Hoe zal men scheiden?

Het lastige was ook het feit dat de prominente strijders voor het vertrek van de Britten uit de EU, direct na de uitslag een stap terug deden. Dit zeker vanwege het feit dat er geen vertrekplan was. De grote tegenstanders van de EU wensten ‘onafhankelijkheid’ van de EU, maar konden zelf geen oplossing aandragen voor de scheiding tussen beide partijen.

Wat zeker moet worden vastgesteld is dat deelname aan de EU voor Engeland zowel voor als nadelen heeft.

Hieronder volgens een paar punten die waarschijnlijk mogelijk zijn met de Brexit:

  • Financiële Crisis
  • Daling kredietbeoordeling
  • Gevolgen op het reizen
  • Relatie met Amerikaanse bedrijven
  • Overeenkomsten angaan
  • Sancties tegen China
  • Politieke veranderingen

Financiële Crisis

Vrijdag 24 juni was een donkere dag in de geschiedenis van het financieel reilen en zeilen in de Britse economie. Velen zijn de mening toegedaan dat de Brexit op den duur zal zorgen voor een nieuwe vorm van financieel economische crisis in het land. Zelfs de uitslag van het referendum dat in juni 2016 werd gehouden heeft zowel internationaal als nationaal heel wat financieel economische verschuivingen gebracht. De aftershock van het referendum heeft zeker veel effecten gehad op de sterling.

Daling kredietbeoordeling

Volgens kredietbeoordelaar Goldman Sachs, ligt het nog tot zeker het begin van 2017  niet in de verwachting  dat de Britse economie een recessie zal meemakenin  . Dit terwijl  de credit ratingbureaus zoals Fitch, Moody’s en S & P  hun ratings  verlaagden na de resultaten van het referendum

Gevolgen op het reizen

Het vertrek van de Britten uit de EU heeft ook gevolgen op de reizen die men van en naar het koninkrijk maakt. Grote reisbazen in EU hebben daar sterk op gewezen en concreet aangegeven dat zowel de veiligheid en de prijzen die men nu zal betalen voor het reizen in een gevaren zone belanden.

Relatie met Amerikaanse bedrijven

Vele Amerikaanse multinationals hebben sterke wortels verankerd in de UK.  In 2014 alleen investeerden Amerikaanse ondernemingen ruim US$588 miljard op Brits territoir. De amerikanen zien de UK als een poort richting de EU.met de Brexit komt deze positie van de Amerikaanse ondernemingen zeker in gevaar.

Overeenkomsten aangaan

Met de Brexit kan het voor Engeland nu bijvoorbeeld makkelijker zijn om verdragen aan te gaan met andere landen. Binnen de EU ging dat iets lastiger en kon men minder snel bereiken de doelen die werden gesteld.

Sancties tegen China

De Britten hebben ook veel moeite met  al de importen die vanuit China, die door de EU doodleuk worden toegelaten. Was men niet binnen de EU, kon men de situatie sneller en beter aanpakken. Het vertrek biedt zo meteen die mogelijkheid wel.

Politieke veranderingen

Politiek gezien bestaat ook de mogelijkheid dat de imago van de Unie wordt geschaad. Het is geen klein nieuws dat de tweede sterkste man in de team, de team verlaat. Dat is in ieder geval geen goed gezicht.

Theresa May, de nieuwe premier van Engeland zegt dat er geen pogingen worden gedaan om de 51,9% van de kiezers die stemden voor Brexit te overhalen om een ander besluit te nemen. Zij is echter van mening dat de Britse terugtrekking uit de EU niet mag worden overhaast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *