Je klusjesbedrijf uitbreiden naar Europa? Zo doe je dat!

Je klusjesbedrijf uitbreiden naar Europa? Zo doe je dat!

Als handige klusjesman heb je het risico genomen om een eigen klusjesbedrijf op te zetten. De zaken gaan zo goed dat je zelf instaat bent om uit te breiden. Ja kan op cruciale plaatsen in het land of regio een dependance van je klusbedrijf op te zetten. Op deze manier kom je ook de lokale bevolking tegemoet en kan men profiteren van de diensten die je aan te bieden heb en help je de lokale bevolking ook aan een stukje werkgelegenheid. Een mooi voorbeeld van een internationale partij is een loodgieter in Utrecht en een loodgieter Rotterdam.

Hard werken

Als professionele klusjesman, ja , zo zou jij jezelf kunnen noemen heb je hard aan de weg getimmerd om te bereiken wat je nu hebt. Jij weet dat het niet van een leien dakje is gegaan en dat je heel wat voeten in de aarde hebt zitten om succesvol te zijn. Hard werken zit in je genen en je hebt het tot een levensstijl gemaakt. Zonder hard werken was je zeer waarschijnlijk ook niet succesvol geweest.

Horizon verbreden

Hoe mooi zou het niet zijn als jij met je klusjesbedrijf zou kunnen uitbreiden naar het buitenland omdat je weet dat er voor jouw diensten een gat in de markt is. Bestaat de mogelijkheid er echt om je horizon te verbreden en met je kennis, kunde en ervaring je bedrijf naar het buitenland uit te breiden? Dat kan!

Wet en regelgeving

Wanneer je van plan b en om je bedrijf uit te breiden naar het buitenland dan behoor je je te gaan verdiepen in wet en regelgeving hierover. Je zal dan moeten voldoen aan internationale standaarden. Denk maar aan de Europese regelgeving. De Europese Unie heeft namelijk regels opgesteld die gelden voor alle landen aangesloten bij de Europese Unie.  Denk maar aan regels over garanties, contracten, voorwaarden. Denk ook aan de arbeidsvoorwaarden die in dat land gelden want hoe dan ook je zal personeel uit de regio  in dienst moeten nemen.

Gebruiken en gewoonten

Belangrijk bij het uitbreiden van je klusjesbedrijf in het buitenland is ook het leren van de taal de lokale gebruiken en gewoonten. Probeer er achter te komen wat gangbaar en niet gangbaar is in een bepaalde streek, regio of land in Europa voordat je het besluit neemt om je klusjesbedrijf daar te vestigen.  Ga op onderzoek uit naar de normen en waarden van een land voordat je je klusjesbedrijf daar vestigt.

Contacten leggen

Om zeker een goede start te maken met de uitbreiding van je klusjesbedrijf is het noodzakelijk dat je contacten legt met mensen in dat land die jou kunnen adviseren welke stappen te ondernemen om een bedrijf daar op te zetten. Je zal iemand nodig hebben die het voorwerk en onderzoek fase voor je voorbereidt. Nadat je al deze verkregen informatie hebt verkregen is het dan jouw taak om te gaan afwegen de voor en nadelen om je klusjesbedrijf naar dat land uit te breiden. En als je zeker weet dat je bedrijf kans van slagen heeft in dat land dan moet je proberen alles op alles te zetten om het succes eruit te halen. Een dosis doorzettingsvermogen is dan ook vereist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *