Samenvatting van het EK voetbal, wat waren de hoogtepunten

Samenvatting van het EK voetbal, wat waren de hoogtepunten

Elke voetbal is rond. Niemand weet dus wat er precies gebeuren zal als twee teams tegenover elkaar staan om een bal te rollen te krijgen. Dit maakt elke spel in ieder geval elke keer interessant. Zo ook was de laatste gehouden Europese Kampioenschappen 2016 in Frankrijk.

De Europese Voetbal Kampioenschappen is een steeds terugkeren evenement. Zowel de sport liefhebbers, toeristen, speculanten als professionals kijken altijd met veel spanning uit naar dit toernooi. Erbij met worden vermeld dat dit toernooi tussen landen, ergens rond 1927 aan de orde werd gesteld door Henri Delaunay, de Franse secretaris-generaal van de FIFA van toen.

Spektakel

Het was in ieder geval een spektakel zoals men had verwacht. Echter, kwam die ook met heel wat markante verassingen. Zowel debutanten als oude paarden hebben het publiek op bepaalde momenten weten te verassen. Vele voetbal critici zijn de mening toegedaan dat het show op dit toernooi meer door de coaches werd meegesleept dan door de voetballers zelf.  Dit omdat er vaak vele wissels zijn geweest waar men op bepaalde momenten versteld van stond. Het toernooi starte met een aftrap tussen Frankrijk en Romenie en eindigde met een vaarwel trap tussen Frankrijk en Portugal.

Hieronder volgen enkele hoogtepunten van het toernooi:

  • Nederland deed dit keer niet mee aan de EK
  • Gastheer verliest finale
  • Portugal wint Finale
  • Blessure Ronado
  • Ijsland voor het eerst in EK
  • Griezmann topscorer

Nederland deed dit keer niet mee aan de EK

Voor Nederland was het maar uitkijken naar de wedstrijden op de gezette tijden. Het land kwam niet door de kwalificatie ronde en moet dus geduld in acht nemen, om in de volgende ronde weer een kans trachten te maken richting het Europees toernooi.

Gastheer verliest finale

Frankrijk verliest eigen Finale in eigen huis. Dit was het aller tragische voor de gastheer. Frankrijk heeft veel potentie kansen verloren terwijl Portugal die ook meerdere kansen kreeg, er één van heeft weten te benutten

Portugal wint Finale

Portugal wist Frankrijk met 1-0 in eigen huis te verslaan. De redder van Portugal was Éderzito António Macedo Lopes. Het zag er niet uit alsof Portugal deze grote slag zou kunnen slaan. Vandaar de ogen echt gericht waren op de tactieken en strategien die de jongens van beide teams zouden toepassen tijdens hun spel. Velen hadden meer hoop voor Frankrijk, gezien zij thuis waren en naar het vermeen, over extra motivatie beschikten om de Portugezen te verslaan.

Blessure Ronado

Het zag er vooral in het beging van het spel niet geweldig uit voor Protugal. Rond de 25ste minuut moest Portugal zijn grootste held, Christiano Ronaldo, vanwege een opgelopen blessure vaarwel zeggen. Dit ging zeker niet makkelijk voor de top voetballer. Die ging met tranen in de oog richting zijn bank om het spel van de kant mee te maken.

Ijsland voor het eerst in EK

Ijsland, de kleinste land in Europa deed voor het eerst mee aan een EK toernooi. Het land behaalde voor het eerst de kwart finale en versloegen de machtige Engeland in de Zestiende finale. IJsland echter was ook het land dat Nederland uitschakelde in de kwalificatierondes.

Griezmann topscorer

Antoine Griezmann van Frankrijk(tevens speler van AtleticoMadrid) heeft de finale niet kunnen winnen, maar mocht wel worden bekroond als de beste speler van het toernooi. Hij scoorde tevens de meeste balen in dit toernooi.

Voor een uitgebreide overzicht van het afgelopen toernooi, bezoek https://www.voetbalkrant.com/ of http://www.nu.nl/ .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *